weekdaylla käsitettiin olevan ihan mieletön nopea nahkahihanen takki, just tollasta harmaata villakangasta sekä mustilla nahkahihoilla mut pikainen sekä sellanen hieman biker-henkinen, ei harmikseni (lompakon onneksi…) sopinut mulle ku oli aika levee mut vois ehkäpä sopii miehille! Saksan riippumaton tuotetestaussäätiö Stiftung Warentest tutki 17 ulkoilutakkia. Trenssit ovatkin nättejä ja joku mukavan näköinen kaulahuivi lahjoittaa sille lisäilmettä Viisastuin viimevuodesta senverran, että menin hankkimaan itselleni talvitakin näinkin hyvissä ajoin.

Takit

Kengissä saappaat palaavat taas vuoden tullen sekä myös niissä nähdään eläinmaailman kuoseja. Talvea kohti mentäessä ainakin viininpunainen, sininen sekä vihreä ovat vahvasti esillä. Varsi onkin vaikka rento ja melkein vähän liian iso.

Takki

Takin / takit.fi/ / leikkaus onkin myöskin hyvä, vähän mekkomainen. Syystakkia hain vuosikausia, jotta halusin, jotta takissa ois jokin kuosi, korostetut saumaompeleet tai muu piristävä efekti. Mutta ei tämä minua haittaa! Täältä tullaan nimittäin vähän perässä, nimenomaan kerkesin syksyksi vintageheritagekelkkaan mukaisesti. Tilalle olen tuonut lämpimämmät takkini kaikista lämpimintä toppista mutta. Piti toisin sanoen löytää kangas joka ei ime vettä kuin sieni, tai tässä tapauksessa kuin vanha lakana.

Nimittäin kuitenkin osaisi ommella kuinka hyvin, hyvinkin siistiä jälkeä voi sillä, jospa osaa/viitsii tehdä muutakin. Barbourissa on elinikäinen huolto sekä aika pitkä takuu. Jos tavallinen trenssi tuntuu tylsältä, valitse klassikosta nahkainen versio. Tarkista, että vetoketju liukuu vaivattomasti kiinni eivätkä takin sisävuori repsota rumasti helmasta tai hihansuista. Mikäli ylä- sekä alavartalon ero on pieni, päärynä saattaa käyttää myöskin lantion yläpuolelle jäävää takkia.

Eli tälläkin hetkellä mulla täytyisi olla auki tuo nettiselain, silloin eilen kuvatut kuvat siellä odottelevat, että tarttuisin hiireen sekä väsäisin ne kuntoon. Yves Saint Laurentin pusakka lainasi mallin Biker-tyylistä. No okei menin minä jo yhden sellaisen salamarakkauspäissäni tekemään. Vastapainona elegantimpi draamallinen tyyli, jossa leikitellään tummilla väreillä, graafisilla kuvioilla sekä materiaaliyhdistelmillä.

http://www.takit.fi>Takki asustaa sinut, monimutkainen valinnan vaikeus

Takkia valittaessa on syytä paneutua hupun istuvuuteen, silloin silmille putoava huppu tekevät takista käyttökelvottoman. Minimalismin ystävän takissa jokainen turha on jätetty ompelimon lattialle. Kylmä sävy. Myös takin teettäminen onkin oiva, joskin hintavampi vaihtoehto.

Kauden takki haussa

Hakkeja, aukileikkauksia, saumojen aukisilittämisiä, tunnollista tikinpituuden ja paininjalan puristuksen säätämistä. Tänään silloinkaan päätinkin sulloutua muoviin sekä hikihän mutta tuli. Pian olisivat aika ajatella talvitakin hankintaa.