Näin voit tunnistaa riskitilanteet etukäteen sekä suunnitella keinoja kiusausten välttämiseksi. Nykyään olen ollu jälleen muutama viikkoa polttamatta, eivätkä taaskaan haluta yhtään, eivätkä ole vaikeuksia olla polttamatta. Olen yrittänyt juoda huikan vettä, jahka tekevät röökiä mieli. Nuoret röökaajat saavat huomattavasti lisää yskää ja hengitystie- sekä keuhkosairauksia kuten tupakoimattomat.

Tälle sivustolle on koottu helppoja testejä tupakkariippuvuuden ja lopettamishalukkuuden arvioimiseksi sekä kerrotaan, joista voi asiantuntevaa apua ja vertaistukea tupakasta irtipääsemiseen. Ehkä ikäluokassani oikeastaan on hieman sitä ajatusmaailmaa jäljellä, niin että tupakoiva nainen onkin jotenkin…

Se voi tuoda päivään ennakoitavuutta ja jelppii sietämään ohjelmoimatonta aikaa. Jokaisen tupakoinnin lopettamista suunnittelevan onkin löydettävä itseä motivoivat syyt lopettaa. Seuraavat pari viikkoakin ovat nykyään aika kovia. Keuhkojen toiminnallisuus rupee hyvinkin paranemaan.

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakasta vieroituksessa jelppii terveydenhoitohenkilökunnan antama lopetuskehoitus sekä ohjaus, lääkehoito, ryhmäohjaus ja puhelinneuvonta. Minkään yrtin tai ravintolisän tehosta tässäpä tarkoituksessa ei myöskään oo näyttöä.

Yhteensä tupakoiva työntekijä aiheuttaa yritykselle noin 2000-2500 dollarin kulut vuodessa, jahka mukaan otetaan sairastamiskustannukset. Myös eri sorttisia nikotiinikorvaushoitoja on mahdollista käyttää raskauden kuluessa. silloin kun ”aski päivässä” on aikaisempaa taakse jäänyttä elämää, saat suunnitella n. rööki onkin kietoutunut koko elämäni ympärille. Hänen mukaansa aivoille on aluksi annettava sikäli huomattavasti nikotiinia kuten he on tottuneet saamaan.

Aivoihin päästyään se saa aikaan dopamiinin sekä muiden hermopäätteitä aktivoivien kemiallisten aineiden vapautumisen.Tupakointi aiheuttaa voimakasta fyysistä, psyykkistä, sosiaalista sekä emotionaalista riippuvuutta. Lääkärit on kuitenkin tätä mieltä, että tupakoitsijoille täydellinen tupakkalakko ei yleensä toimi.

Tupakan lopettaminen

Vieroitusoireita ovat toisen muassa unihäiriöt, ärtyneisyys, masennus, levottomuus sekä keskittymiskyvyn heikkeneminen. jep mäkin muistan miten kivaa se oli. Kaivatko taskusta lapun kirjaamistasi savukkeiden ikävimmistä puolista? On hyvä ennakoida vaikeimpia kiusauksen hetkiään. Hän valaa uskoa lopettajaan: ”Tuskin maltat odottaa, että pääset puhdistamaan elimistösi jokaisesta myrkyistä. Toisaalta on myöskin ihmisiä, jotka onnistuvat luopumaan kessusta kertaheitolla.