Monet juoksijakaverit vetivät jutusta herneet nenään. Väitteen esittänyt tarkoittanee varmaankin sitä, ettei syö varsinaisia aterioita, vaan pupeltaa mahdollisesti huomaamattaan välipaloja, joita ei miellä syömiseksi. Aluksi tavoitteeksi kannattaakin ottaa minimissään 7 000 askelta päivässä, sekä kunnon kohotessa vuorokauden minimitavoite on 10 000 askelta. Kun vaikkapa suklaata voi syödä pienen patukan päivässä tuntematta syyllisyyttä, kielletyn aineen pakkomielteistä himoa sekä täydellistä ratkeamista ei synny.

Lihavuus ei enää oo pelkästään kehittyneiden länsimaiden väestöjen ongelma, ainoastaan se lisääntyy kaikkialla maapallolla. Täysin rasvattomaksi ei kukaan pääse ja naisilla täytyy (jo ihan hormonitoiminnan takia) olla aina vähän rasvaa vartalossaan. Kaikki putoava paino ei tosiaan oo rasvaa. Nykyään kuitenkin niistä teeseistä,että joo,ahdistus ja stressi on laihduttajan pahin vihollinen numero 1.

Jokainen tietää, jotta kasvikset auttavat laihtumaan. Samoin siskoa ärsytti se niin että mulla onkin vielä pienempi farkkukoko ku sillä. Liikunta onkin kiinteytymisen kannalta ensisijaisen tärkeää. Rasva kuulemma vie nälän tunnelman, vaikka kalorimäärät olisivatkin suht pieniä (tai yhtä suuria kuin jota hiilareista tulee).

Laihdutus

Karkeana arviona pidetään, jotta ois hyvä liikkua tunti päivässä. Jotain ruumiillista työtä olen huomannut pystyväni tekemään unenpöpperössäkin, vaan jahka tämä onkin toimistossa istumista sekä ajattelua. Lisäksi vesi joutuu nälän tuntua reippaan poissa. Muista merkitä myöskin juomat! Hyvä tapa hillitä ahmista, sekä liian suurien annosten syömistä, on laittaa ruoka pienemmälle lautaselle.

Näkyvillä olevat naposteltavat herkut yllyttävät syömään. Elääksesi pidempään. Nämä eivät kuitenkaan riitä kaikkien tarvittavien ravintoaineiden saantiin, vain tulisi tietenkin syödä myös vähärasvaista lihaa ja kalaa, sekä kuitupitoista ruokaa kuin esimerkiksi kaurapuuroa ja ruisleipää. Laihdutussivulta löydät asiallisia vinkkejä laihdutus ruokavalioon (500 kcal päivässä / 1500 kcal päivässä), laajan ruoka-aineiden kaloritaulukon, hiilihydraatti-taulukon, rasvan/proteiinitaulukon sekä alkoholi-kaloritaulukon.

Pysyvät elämäntapamuutokset, asia kerrallaan muutettuna, johtavat enimmäkseen pysyvämpiin tuloksiin, Henna Ruusumaa huomauttaa. Päätös hallita omaa painoa onkin ratkaisevaa laihtumisen onnistumiseksi. Lihaskuntoharjoituksen päästä proteiinia pitäisi olla välittömästi lihasten saatavilla, jotta lihaskudosta hajottava tila saadaan muutettua lihasta rakentavaksi.

Kuukauden tai kahden laihdutus pystyy tuoda kiloja alas hyvälläkin vauhdilla, vain jospa muutos ruokailutottumuksissa ja liikunnan määrässä ei oo pysyvä, niin painoa alkaa kertymään vyötärölle jälleen uudestaan. Ilman tarkkaa seurantaa paino saattaa jumittaa vai laihtuminen sattua sieltä mistä ei pitäisi.