Tunturin polkupyörien runkojen mitoituksessa otetaan huomioon suomalaisten mittasuhteet. Ensin kandee alottaa satulasta. Emme tosin mekään, siinä yritetään! tässä siis tulee sellanen pläjäys, jotta kannattaa ehkä hakea eväät valmiiksi! Täysjousitettu, jäykkäperäinen taikka joka ihme? sitä puhuu usein jäykkäperämaasturista taikka täpäristä. Sähköpyörien ostajat jälleen eivät välttämättä oo perinteisiä pyöräilijöitä. Tämäkin postaus syntyi lähes täsyin ruuhkassa kököttäessä WordPressin kännykkäsovelluksella näpytellen. Joustomatkan myös lisäksi pyörän geometria tuntuu maastoominaisuuksin huomattavasti kuten myös aiheesta saisi jo toisen postauksenkin kirjoitettua. Asenna satula vaakatasoon vatupassia apukeinona käyttäen. Pääsääntöisesti vaan alle 12-vuotiaat lapset saavat ajaa polkupyörällä jalkakäytävällä. Yleisesti ottaen maastokäyttöön kannattaa valita täysjousto, mikäli vaan budjetti kestää.

Espoossa on nimittäin yhteensä 1195 kilometriä pyöräilyreittejä, joista noin kaksi kolmannesta onkin jalankulku- ja pyöräteitä ja loput puistoraitteja. On nimittäin olemassa myöskin yksi- ja kolmipyöräisiä, ja käsikammista liikevoimansa saavia polkupyöriä. Loukkaantumisriski on merkittävä myös 10–14-vuotiailla pyöräilijöillä. Eurooppaan suuntautuvalla pyöräretkellä on matka suunniteltava huolella. Se korostuu erityisesti painavan lastin kanssa ajaessa. Työnantajat voivat myötävaikuttaa monin tavoin työmatkapyöräilyn suosioon.

Luonnon virkistyskäytön valtakunnallisen inventointi –tutkimuksen mukaisesti Pyöräilyä harrastaa yli puolet 15-74-vuotiasta suomen. Lukittu tila joutuu pyöräsi tyytyväisenä sekä mielesi rauhallisena työpäivän ajan. Pyöräillessä saattaa mainiosti yhdistää paikasta toiseen siirtymiset ja kuntoilun. Elikkä tarkista nykyisin etenkin tämä standover height -mitta ja kuitenkin tuottajan taulukosta pituussuositukset eri kokoisille pyörille. Ohita vasemmalta ja väistä ohittavaa oikealle. Myös käytettyjen pyörien valikoimaa kandee katsoa, niistä voikin tehdä asiallisia löytöjä. Alamäki ajossa myös varusteet ovat järeämmät muun muassa leukasuojallinen kypärä, panssari/hartiasuojat suojaamassa ylävartaloa, polvi- sekä kyynärpääsuojat, niskatuki mikä rajoittaa pään heilumista. Täten yrittäkääpä etsiä esimerkiksi pohjoisimmassa Norjassa pikkukylästä alumiinin hitsaajaa, terästä hitsaavia löytynee liki kaikkialta, alumiinin kanssa asia ei ole ihan yhtä helppo.

Hyvän pyöräilyasennon tunnistaa siitä, jotta ote ohjaustangosta on tukeva siinä ei puristava. Tää pätee sekä yhteiskunnalle jotta liikkujalle aiheutuviin kuluihin. Vuosien varrella ovat vastaantulijatkin saapuneet jopa tutuiksi: Pohjoisrannassa ohi vilahtaa harmaapartainen mies sekä Kulosaaren ylämäessä ohitseni sujahtaa jopa päivittäin vinhasti polkeva, keltaiseen huomioliiviin pukeutunut nainen. Tämä minkälaiset renkaat pyörän alla pyörivät tarkoittaa todella merkittävästi ja niitä kandee vaihdella kelien mukaan. Pyöräilijä säästää rahaa polttoaine- kuten myös matkakustannuksissa ja pienentää omalta osaltaan moottoriliikenteen aiheuttamia haittoja, kuten melua ja ilmansaasteita.

Puoli tuntia reipasta pyöräilyä useampana päivänä viikossa, vähintään 10 minuutin jaksoissa vähentää sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen ja korkean verenpaineen kehittymisen riskiä. Puoli tuntia reipasta pyöräilyä useampana päivänä viikossa lieventää veren rasvakoostumuksen sekä kehon painon säätelyssä. Tilalle on ilmestynyt Surlyn tekemä teräksinen teline. Pyörä ovat syytä huoltaa ennen matkalle lähtöä. Moni myöskin luulee pyöräilyn olevan vaarallisempaa talvisaikaan. Retkipyöriin on mahdollista lastata kiinni suuriakin tavarakuormia. Sitä paitsi, työmatkat julkisissa eivät ole lainkaan hukkaan heitettyä aikaa.

Plus-kokoluokalla halutaan myöskin valmistautua maastopyörien sähköistymiseen, siinä lisäpaino tarttee todennäköisesti isommat kumit. Pyöräillessä kuormituksen voimaa on nimittäin selkeä säädellä. Jotenkin useampi valmistaja onkin tuonut uuden rengaskoon pyöriä markkinoille, valinnan varaa siis riittää. Millainen maasto on nimittäin enimmäkseen sun mieleesi? Rengaskoot vaikutavat pyörän etenemiseen ja suosiotaan nostaneet 29″ renkaat rullaavat ja ylittävät esteet klassisia 26″ renkaita paremmin, kun rengas ei käy jokaisessa pienessä kolossa. Voimansiirrossa ovatkin käytetty myös nivelakselia ja polkimet voidaan asentaa suoraan pyörän akselille. Myös olisin vielä halunnut pyörän jalaksi kick-standin, ja taustapeilin, silloin nämä jäänee tällä kertaa.

Jyväskylä on myös monien valtakunnallisten pyöräilyreittien yhtymäkohta. Harraste- sekä kilpakäyttöön tarkoitetuissa maastopyörissä hydrauliset tai mekaaniset levyjarrut ovat standardi, harvemmin näkyy myös hydraulisia vannejarruja. Polkupyöräliityntäpaikkojen käyttö lisääntyi 10 % sekä yli kolmasosa Espoon liityntämatkoista tehtiin polkupyörällä. Liikenneministeriön arvion mukaisesti pyöräilyn kaksinkertaistaminen vähentäisi terveydenhuollon kustannuksia 74–216 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä näkyy ja peruspyörissä että sporttipyörissä. Maastopyöräilyreitit kulkevat enimmäkseen metsissä kiemurtelevia tunnelmallisia polkuja pitkin. Bontragerin sinänsä aivan siedettävän satulan tilalle kaivettiin kissojen sekä koirien kanssa Brooksit.

Tällä tyylillä ei vaatisi mennä suihkussa kahdesti päivässä eivätkä päiviin tule ”liikaa” liikuntaa, joka voi olla ongelma, jos tykkää mennä myös jumpissa, salilla tai muuten urheilemassa. Jolloin polkeminen muuttuu helpommaksi ja rullaavammaksi. Pakko uskoa myös, jotta sähköavustuksen läpimurto ovatkin tapahtunut. Toisessa ääripäässä on nimittäin suoratankoisia, paksurenkaisia laitteita, mihin voikin pakata tavaraa useita kymmeniä kiloja. Tahtoisin huomauttaa, jotta alla oleva sisältää huomattavasti subjektiivisia mielipiteitä, eivätkä kaikki asiat päde kaikilla. Hyvän tavan mukaista onkin ryhmittyä jonoon oikealle.

Erityisesti kaupunkialueilla pyöräily onkin nopea ja vapaa liikkumistapa: matkaan pystyy lähteä silloinkaan silloin kun haluaa, reittinsä voi valita vapaasti, ruuhkia ei ole, eivätkä pysäköintipaikkaa tartte hakea. Pyöräily onkin tehokasta keski- sekä alavartalon treeniä. Pyörällä ajaminen saa tuntua pelottavalta, silloin tukeva runko sekä hallittu ajoasento tuovat luottamusta omiin taitoihin. Ensimmäinen pohdiskelun osa onkin toki varsinainen pyörän runko. Pyöräily aiheuttaa myöskin yhteiskunnan kannalta merkittäviä terveyshyötyjä. Pyöräillä liikkumisen yhteenlasketut kulut olivat kilometriä kohden 0,08 euroa. Lunki kuski ei huuda tai heristä nyrkkiä, silti pyörätielle sattuisi este. Sikäli sanottuina hybridipyörinä he sopivat niin asfaltille kuten hiekkateillekin. Tämä onkin hyvä tehdä ennen kuten rupeaa pienentää nopeuttaan. Pyöräilyn merkitys kasvaa myös liityntäliikenteessä. Mikäli pyörätie on, hän käyttää sitä.

Vain 22 % vastanneista osasivat vastata oikein tutkimuksen kolmeen haastattelukysymykseen. Sivuheijastimina hyväksytään myös heijastavat renkaat. Noudata oikeanpuoleista liikennettä. Soittokelloa on suositeltavaa käyttää lisäksi esim. aikaisemmin pimeitä mutkia sekä alikulkutunneleita. Ajoasento on pystympi kuten maantiepyörässä, koska kuljettajan olisivat mahdollista vastata raajoillaan paremmin vastaantuleviin töyssyihin ja kuoppiin. Jahka saavut risteykseen pyörätietä pitkin, olet väistämisvelvollinen ajorataa suoraan ajavaan ajoneuvoon nähden, ellei tälle ole väistämisvelvollisuutta osoittavaa liikennemerkkiä. Kyseiset satulat ovatkin kenties eräs parhaita ikinä tekemiämme pyöräilyaiheisia hankintoja. Pärjätä työpaikkasi pyöränsäilytysmahdollisuudet. Väärästä asennosta voi aiheutua selkä- taikka jalkavaivoja kuten myös polkeminen on tehotonta.

Myös parijono onkin sallittu, mikäli ajetaan yksisuuntaista pyörätietä. Ajellessa herää ja pää tuulettuu kivasti. Toisekseen reippaan huollettu teräs säilyttää jokainen ominaisuutensa kutakuinkin ikuisesti, silloin kun hyväkin alumiinirunko väsyy hiljalleen ja murtuu silloinkaan ennenpitkää. Sopivalla varustuksella pyöräily käy myös ympärivuotiseksi kulkutavaksi. Sähköpostiin tipahtelee silloin tällöin viestejä, joissa kysellään vinkkejä ja neuvoja maastopyörän ostamiseen. Pyörällä voi ajaa suojatiellä silloin, silloin kun tuo ovatkin myöskin pyörätien jatke. Runsaaseen käyttöön, pidempään matkaan vai ympärivuotiseen ajoon kätevin vaihtoehto on nimittäin etujousitettu maastopyörä. Joissakin kilpapyörissä sisä- sekä ulkorengas on yhdistetty (tuubirengas) ja puolien tilalla pystyy olla kiekko. Suomessa alamäkiajo paikkoja löytyy monesti laskettelukeskuksista.

Jahka satula on nimittäin saatu sopiviin mittoihin pyritään siirtyä ohjaustangon pariin. Maastopyöriä löytyy tänäpäivänä joka lähtöön, on nimittäin eri rengaskokoja: 26″, 27,5″ sekä 29″, etujousitus, täysjousto, ei jousitusta ja runkomateriaaleissakin on nimittäin valinnan varaa: Teräs, alumiini sekä hiilikuitu yleisimpinä vaihtoehtoina. Lisäksi mallissa on määritelty hinta ilmansaasteille, ilmastonmuutokselle, liikkumistavan terveysvaikutuksille ja liikenteen ruuhkautumiselle. Pyörätien jatke ei vaikuta väistämisvelvollisuuksiin. Eihän urheiluautollakaan oo sopivaa kaahailla keskustassa.

Tällä tavoin estät vaaralliset ohitukset, silloin kun autoilijan on siirryttävä selkeästi naapurikaistalle ohittaaksesi sinut. Maastopyörän rakenteessa onkin pyritty huomioimaan etukäteen arvaamattoman maaston epätasaisuudet vankentamalla runkoa, leventämällä renkaita kuten myös tehostamalla jarruja. Kaupunkiolosuhteissa se on valitettavan yleistä ja siksi pyörän turvallinen säilytys ja lukitseminen pitävät nimenomaan alkaneen työmatkapyöräilysi ja innon paremmin liekeissä. Kesällä ovat tosi turhauttavaa ajaa nappulat humisten hikihatussa jengin hännillä pururataa vai syksyn mutalenkeillä alkaa varmasti harmittamaan 2,1” leveä jopa sileä rengas.