Kesäksi kengät

Moni suomalainen ei osaa valita jalkineitaan sään mukaan, ainoastaan kurakelillä puetaan mokkanilkkurit sekä loskasäässä pienet nahkakengät. Vahvuutena on suora ihokontakti alustaan. Jalat saattavat rasittua turhaan, mikäli kengissä ei ole kunnon iskunvaimennusta. Mikäli sinulla on paksut nilkat vai pohkeet, kannattaa nilkkaremmikenkiä välttää: remmit saattavat kuristaa jalkojasi sekä sallii vaikutelman, että ei sinulla olisi nilkkoja ollenkaan.

Kengät

Martenseja metsästetään kynsin hampain sekä liikkeet ainakin täällä brittien puolella suorastaan kilpailevat heidän valikoimasta, naapurilla täysin samat kengät -30% alennuksella, jne. silloin kun hintahaarukassa noustaan ylöspäin, myös keinonahan laatu usein paranee – esim. Stella McCartney sekä useat muut vegaanisten kenkien valmistukseen keskittyvät brändit tekee laadukkaita keinonahkakenkiä.

Talveksi kengät

Tähänkin voikin toki vaikuttaa helposti siinä, millaisissa olosuhteissa kenkiä käyttää. Eri aikakausien kierrätys toi käyttöön muun muassa 70-luvun korkeita pohjia. Selasin Nellyn alekenkien valikoimaa sekä silmiini laittoi täydellisen näköiset kengät! Olen etsinyt tämänlaisia kenkiä monta kuukautta, vaan tuloksetta. Koska isoin prosenttimäärä kaatumisista tapahtuu kävellessä, kompastumisen, liukastumisen vai tasapainon menetyksen seurauksena, onkin uskottavaa, että kengät ovat osasyynä kaatumisiin.

Myyjä voikin auttaa oikeanlaisen kengän valitsemisessa. Tiukkoina, istuvina kenkinä ne saavat jalan näyttämään oikein sorjalta. Jos sinulla onkin suuret, paksut nilkat sekä pohkeet, sinulle sopivat paremmin painavammat kengät; monet sirot, hienostelevat balleriinat saavat jalkasi näyttämään nykyään suuremmilta.  Kenkiä pystyy jaotella moniin eri osa-alueisiin käyttötarkoituksen tai mallin mukaan.

Noi kengät haluan

Kirpputorilla voikin olla vaikeampaa erottaa aitoa nahkaa keinonahasta, vain olenkin listannut TÄNNE vinkkejä, jotka helpottavat todellisen nahan tunnistamista. Saappaissa malleja löytyy sikäli pitkällä varrella kuin myöskin pienellä. Tottumattomamman kävelijän kannattaa etsiä aluksi kenkä, missä onkin paksu, tukeva sekä suhteellisen matala korko.

Haittapuolena onkin, että harjoitteluympäristö tulee tuntea hyvin, että sinne voi käydä ilman jalkineita. Miten vaatturi silloinkaan neuvoo huoltamaan kallista Kashmir-villatakkia? Tämmöisiä pehmeitä tuotteita suosittelen hankkimaan samanlaisia esimerkiksi kaksi vai kolme kappaletta. Liikekieli onkin kaikkea mahdollista iskevästä sekä tömistelevästä reggaetonista pehmeään salsaan ja bachataan.

Mitkä kengät? Nahkakengät vai Sandaalit?

Aiemmassakaan paikassa ei tosiaankaan ollu mitään vikaa, vain noh, nämä ripset nykyään vain on niin huomattavasti paremman näköiset sekä mikä parasta, myös tuntuvat paremmilta. Californialaiset surffarit ihastuivat kenkiin ja tarina käsitettiin olevan valmisa alkamaan. Siksi kutakin mallia onkin reippaan rajoitettu prosenttimäärä.

Ugg on brandinimi erittäin suosituille lampaannahkasta tehdyille kengille. Jos tilaamiesi kenkien koko ei ole täydellisen kiva lapsesi jalkaan, voit palauttaa he käyttämättöminä meille 35 päivän sisällä takaisin – luonnollisesti ilman lisäkustannuksia! Kenkiä ei oo päässyt juurikaan käyttämään, että he ovatkin joko rikki vai korjattavina. Martensin valikoimista.

Toimituskulut ovatkin monesti todella pienet, jos näitä ylipäänsä peritään, ja toisinaan kaupoissa onkin tuntuvia tarjouksia. Swedish Hasbeens tunnetaan puupohjaisista kengistään, joista klassisemmat mallit ovatkin erinomaisia työkenkiä. Mitä tämä ei sisällä ovatkin nopeat suunnan vaihdokset sekä toistuvat hypyt.

Osaisiko joku neuvoa, miten/millaisella aineella pohjat pitäisi pinnoittaa. Ei kuulemma ole yhtä oikeaa tapaa hoitaa popojaan, on korkeintaan hyväksi havaittuja periaatteeita. Pelkkä materiaali, hinta vai valmistusmaa eivät kuitenkaan usein oo laadun takeita vieläkään. Kenkiä kannattaa tilata internetistä, silloin valikoima on huomattavasti laajempi.

Halvimmat kengät tehdään yleensä 100% tehdasvalmisteisesti sekä suurin prosenttimäärä laatukengistäkin tehdään yleensä ottaen etenkin osittain koneellisesti. Niitä voi haeskella esimerkiksi Caterpillarin ja Dr. Sä tiedät, se onkin muuri mist et mee avulla. Esimerkiksi Espritin, Tommy Hilfigerin sekä Vagabondin valikoimassa onkin merkittävästi nuorekkaita, kauniita malleja, jahka jälleen vaikkapa Ara ja Gabor valmistavat kenkiä myöskin aikuisempaan makuun. Myös liian suurten kenkien käyttäminen on haitallista.

Kyllästeaine on spray-pullossa, ja sitä suihkutetaan kengän pintaan. Olen itsekin oppinut vuosien varrella aika hyväksi materiaalituntijaksi ja olenkin huomannut, että kansalaisten tietämys materiaaleista lisääntyy koko ajan. Vahat ja rasvat ovatkin nahalle hyväksi.